Til tross for velferden lever mange eldre og syke med underernæring. I en studie med mer enn 4 500 eldre personer fra flere land, var omtrent halvparten av de spurte i faresonen for underernæring. Nesten en fjerdedel ble diagnostisert som underernærte1
Farene med underernæring er alvorlige og omfatter økt risiko for infeksjon, langsommere restitusjon etter sykdom eller skade, samt økt dødelighet.*
Næringsinntaket er avgjørende for helsen
Lett tilgjengelig og næringsrik mat som ved behov kompletteres med medisinsk ernæring, er avgjørende for god helse. Mosjon og et aktivt sosialt liv er viktige komponenter i seg selv, men kan også påvirke appetitten positivt.2
Hos Nestlé Health Science tar vi aldersrelatert underernæring på alvor. Vi deltar aktivt med å utvikle kostbehandlinger til alle typer pasienter som er eller ligger i faresonen for å bli underernærte.
- Kaiser MJ, Bauer JM, Rämsch C, Uter W, Guigoz Y, Cederholm T et al. Frequency of malnutrition in older adults: a multinational perspective using the mini nutritional assessment. J Am Geriatr Soc. 2010 Sep;58(9):1734-8.
- Hickson M. Malnutrition and ageing. Postgrad Med J. Jan 2006; 82(963): 2–8.
* Noterte symptomer er ikke altomfattende; faktiske pasienters symptomer kan variere.