Modulen® IBD

Kostbehandling ved Crohns sykdom

Modulen® IBD er et næringsmiddel til spesielle medisinske formål til kostbehandling av Crohns sykdom. Skal brukes under medisinsk tilsyn. Kun egnet fra 5 års alder.

Modulen® IBD bidrar til

ModuLifeTM
ModulifeTM er en innovativ kostbehandling ved Crohns sykdom som bygger på eksklusjonsdietten CDED, Crohn’s Disease Exclusion Diet, og partiell enteral ernæring.

Tilberedning

  1. Start med å vaske hender. Følg doseringsinstruksjonene og velg volumet som skal tilberedes.
  2. Mål opp vann og hell i en kanne eller shaker.
  3. Bruk den medfølgende skjeen, alternativt en vekt, for å måle ønsket mengde pulver.
  4. Tilsett pulveret i vannet og rør eller rist til alt er oppløst.
  5. Etter bruk oppbevares skjeen i boksen, som anvist.

Merk: Proposjonene må ikke endres. Følg instruksjonene for dosering eller anbefaling fra helsepersonell.  


Smakstilsetning
Modulen® IBD kan blandes med kaldt eller lunkent vann. Drikken kan smaksettes med honning, ren kakao (uten tilsetninger) eller frukt og bær til gode milkshakes. Sjekk hvilke matvarer som er tillatt for hver fase.
I ModuLifeTM mobilappen finner du en rekke oppskrifter med Modulen® IBD.

Dosering med 1 kcal/ml
Energi* Total volum Vann Antall skjeer
125 kcal 125 ml 100 ml 3 skjeer (25 g pulver)
250 kcal 250 ml 210 ml 6 skjeer (50 g pulver)
500 kcal 500 ml 420 ml 12 skjeer (100 g pulver)
750 kcal 750 ml 630 ml 18 skjeer (150 g pulver)
1000 kcal 1000 ml 850 ml 24 skjeer (200 g pulver)
1250 kcal 1250 ml 1060 ml 30 skjeer (250 g pulver)
1500 kcal 1500 ml 1270 ml 36 skjeer (300 g pulver)



Dosering med 1.25 kcal/ml
Energi* Total volum Vann Antall skjeer
125 kcal 100 ml 80 ml 3 skjeer (25 g pulver)
250 kcal 200 ml 160 ml 6 skjeer (50 g pulver)
500 kcal 400 ml 320 ml 12 skjeer (100 g pulver)
750 kcal 600 ml 480 ml 18 skjeer (150 g pulver)
1000 kcal 800 ml 640 ml 24 skjeer (200 g pulver)
1250 kcal 1000 ml 800 ml 30 skjeer (250 g pulver)
1500 kcal 1200 ml 960 ml 36 skjeer (300 g pulver)



Dosering med 1.5 kcal/ml
Energi* Total volum Vann Antall skjeer
125 kcal 80 ml 60 ml 3 skjeer (25 g pulver)
250 kcal 150 ml 125 ml 6 skjeer (50 g pulver)
500 kcal 350 ml 250 ml 12 skjeer (100 g pulver)
750 kcal 500 ml 375 ml 18 skjeer (150 g pulver)
1000 kcal 750 ml 500 ml 24 skjeer (200 g pulver)
1250 kcal 850 ml 625 ml 30 skjeer (250 g pulver)
1500 kcal 1000 ml 760 ml 36 skjeer (300 g pulver)

1 x 400 g

Kildesortering: Sorter boks og folie som metall. Sorter lokk og skje som plast.

Uåpnet emballasje oppbevares i romtemperatur og er holdbar til best før-datoen. Åpnet emballasje oppbevares med lokket på, på et tørt og kjølig sted og må brukes innen fire uker. Ferdig blandet produkt oppbevares tildekket og brukes innen 6 timer ved oppbevaring i romtemperatur eller innen 24 timer ved oppbevaring i kjøleskap.

Glukosesirup, melkeproteiner, sukrose, melkefett, MCT-olje, mineraler (magnesiumklorid, kalsiumfosfat, natriumsitrat, kaliumsitrat, kaliumhydroksid, kalsiumkarbonat, kaliumklorid, mangansulfat, jernsulfat, sinksulfat, kobbersulfat, natriummolybdat, kromklorid, kaliumjodid, natriumselenat), maisolje, emulgator (soyalecitin), vitaminer (C, E, niacin, pantotensyre, B6, tiamin, A, riboflavin, folsyre, K, biotin, D, B12), kolinbitartrat.

Produktet er glutenfritt og halal- sertifisert.

Merk! Kontrollér alltid informasjonen på forpakningen før bruk.

  1. Pigneur B et al. J Crohns Colitis. 2019;13(7):846–855.
  2. Borrelli O et al. Clin Gastroenterol Hepatol. 2006;4:744-753.
  3. Afzal NA et al. Aliment Pharmacol Ther. 2004;20(2):167-72.
  4. Afzal NA et al. Dig Dis Sci. 2005;50:1471-5.
  5. Andersson A et al. ESPGHAN Abstract G-P-313. 2017;(64):546.
  6. Bannerjee K et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr. 2004;38(3):270-275.
  7. Beattie RM et al. Aliment Pharmacol Ther. 1994;8(6):609-615.
  8. Beattie RM et al. Clin Endocrinol. 1998;49(4):483-489.
  9. Beattie RM et al. Arch Dis Child. 2006;91(5):426-432.
  10. Berni CR et al. Dig Liver Dis. 2006;38:381-387.
  11. Buchanan E et al. Aliment Pharmacol Ther. 2009;30(5):501-507.
  12. Cameron FL et al. Aliment Pharmacol Ther. 2013;37(6):622-629.
  13. Critch J et al. JPGN. 2012. 54:298-305.
  14. Day AS et al. J Gastroenterol Hepatol. 2006;21:1609-1614.
  15. Fell JM et al. Aliment Pharmacol Ther. 2000;14:201-209.
  16. Gavin J et al. J Hum Nutr Diet. 2005;18:337-342.
  17. Hartman C et al. Isr Med Assoc J. 2008;10:503-507.
  18. Lionetti P et al. J Parenter Enteral Nutr. 2005;29:S173-S175.
  19. Logan M et al. ESPGHAN Abstract G-P-283 2017;(64):506.
  20. Moriczi M. et al. Nutrients 2020;12:1012.
  21. Navas L et al. An Pediatr (Barc). 2008;69:506-514.
  22. Navas-López VM et al. An Pediatr (Barc). 2015;83(1):47-54.
  23. Phylactos AC et al. Acta Pediatr. 2001;90:883-888.
  24. Pigneur B et al. Gastroenterology. May 2021;72(Supplement 1):43-44.
  25. Ramirez S et al. Gastroenterol Clin Biol. 2005;29:A37.
  26. Rubio B et al. Aliment Pharmacol Ther. 2011;33:1332-1339.
  27. Werkstetter KJ et al. Annals of Nutrition and Metabolism. 2013;63:10-16.